60 dni garancije


Pokličite
01 777 78 88
za pomoč pri uporabi Dostavljalca!

Ustvarjanje spletnega obrazca - prijava na e-novice


 1. Prijavite se v dostavljalca na spletnem naslovu moj.dostavljalec.si.
 2. V meniju kliknite na gumb Obrazci -> Ustvarite spletni obrazec.
 3. Odpre se vam stran "Ustvarjanje spletnega obrazca", na kateri vnesete podatke za ustvarjanje novega obrazca za prijavo.
 4. V spustnem seznamu "Izberite vrsto obrazca" izberete obrazec tipa "Prijava na seznam za prejemanje obvestil"
 5. V polje "Poimenujte ta obrazec" vpišete ime obrazca, ki ga ustvarjamo (npr. prijava na newsletter).
 6. Na spustnem seznamu "Izberite zasnovo za obrazec" lahko izberete obliko obrazca. Nekaj oblik je že prednastavljenih in jih lahko izberemo.
 7. Na spustnem seznamu "Format e-poštne kampanje" lahko izberete, kako bo prikazan obrazec. Izberete HTML.
 8. V polju "Seznami stikov/Polja po meri" izberete seznam, v katerega se bodo prijavljali prejemniki. Če seznama ni, ga morate ustvariti. Navodila najdete tukaj. Iz seznama izberete, katere podatke naj vsak uporabnik izpolni. Po navadi se izbere "First Name", "Last Name" in "Email". Email je že avtomatsko dodan, zato ga v seznamu ni.
 9. V polju "Spremenite vrstni red polj (primi in spusti)" lahko spremenite vrstni red v seznamu.
 10. Kliknemo na gumb Naprej.
 11. Odpre se vam okno "Ustvarjanje spletnega obrazca".
 12. V polju "Potrditvena stran" vstavite splošen tekst, ki bo prikazan ob oddaji podatkov preko spletnega obrazca. Pustite opcijo "Izgled strani želim prilagoditi po meri" izbrano.
 13. V polje "Pošiljatelj" vpišete ime s katerega bo e-pošta poslana npr. Podjetje d.o.o.
 14. V polje "E-poštni naslov pošiljatelja" vpišete e-poštni naslov, s katerega se bo pošiljala elektronska pošta. OPOZORILO: E-poštni naslov ne sme biti GMAIL!
 15. V polje "Odgovore pošlji na naslov" vpišete e-poštni naslov, na katerega bodo prejemniki mailinga odgovarjali. Največkrat je to isti e-naslov kot za pošiljanje.
 16. V polje "Nedostavljeno pošto vrni na naslov" vpišete e-poštni naslov, na katerega bodo prišli odgovori o napačno poslanih, zavrnjenih e-poštnih sporočilih.
 17. V polje "Zadeva potrditvenega sporočila" vpišete predmet/zadevo e-poštnega sporočila za prijavo. Splošni tekst: Potrditev prijave na e-novice.
 18. V polje "Potrditveno sporočilo (HTML)" vpišete teks, ki ga bodo novo prijavljeni prejemniki novic. Pod tem poljem se nahajajo gumbi za dodajanje posebnih polj (Vstavi polje po meri) in gumb za dodajanje povezave za odjavo novic (Vstavi povezavo za odjavo s seznama za prejemanje obvestil). Če ne delate posebej obrazca za odjavo z e-novic, je potrebno dodati povezavo za odjavo z e-novic.
 19. V polje "Potrditveno sporočilo (golo besedilo)" vpišete teks, ki ga bodo novo prijavljeni prejemniki novic.
 20. Kliknite gumb "Naprej"
 21. V polje "Stran z zahvalo" vpišete tekst z zahvalo za prijavo.
 22. Polja pod naslovom "Možnosti zahvalnega sporočila" ostanejo ista kot v točkah od 19. do 22.
 23. Kliknite gumb "Naprej".
 24. Odpre se vam okno, ki se prikaže v primeru napak.
 25. Kliknete gumb "Shrani".
 26. Odpre se vam okno z HTML kodo za vaš obrazec. Kodo kopirate/prilepite na spletno stran (v gradnik) preko gumba "Izvorna koda", kjer se bo obrazec nahajal.
 27. Uredite oblikovanje v sami HTML kodi oz. preko Custom CSS v temi spletne strani. Po potrebi dodajte razrede (class) posameznim elementom zaradi lažjega oblikovanja.

Storitev je namenjena samo poslovnim subjektom. Vse cene so brez DDV.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni