Priprava in uvoz stikov iz datoteke v dostavljalca


Uvoz z OpenOffice Calc - priporočamoUvoz z OpenOffice Calc


1. Odprite nov dokument v programu OpenOffice Calc. V prvo vrstico prvega stolpca vnesite naziv: „e-naslov“. V spodnje vrstice vnesite e-poštne naslove. V drugi stolpec vnesite ime in priimke, v tretji stolpec pa vnesite naslove.2. Ko ste vnesli vse kontakte kliknite Datoteka in izberite Shrani kot. Izberite mapo v katero boste dokument shranili. V prvo polje vnesite ime datoteke (primer: e-naslovi). V drugem polju Vrsta datoteke pa izberite Besedilo CSV (.csv).3. Ko kliknete gumb "Shrani" se vam prikaže še okno v kateri izberete pravo kodno tabelo. Izberete UTF-8, kot prikazuje spodnja slika.
4. Zdaj, ko imate pripravljen dokument primeren za uvoz, pojdite nazaj na spletno stran http://moj.dostavljalec.si in kliknite meni Stiki in izberite Uvoz stikov iz datoteke.4. Iz seznama stikov izberite tisti seznam, ki ste ga ustvarili v prvem koraku. Kliknite gumb "Naprej".5. Vse nastavitve lahko pustite take kot so, razen pri:
  • Vsebovanje glav: tukaj naredite kljukico saj ste v datoteki v prvo vrstico vpisali naziv, če naziva ne bi vpisali, vam te kljukice ni bi bilo potrebno vstaviti.  • Znak za ločevanje polj: , (vejica)
  • Oznaka za začetek in konec polja: " (narekovaj) - potrebno je vpisati znak, ki ga vpišete pod točko 3. Vpišete lahko katerikoli znak.
  • Uvozi datoteko: tukaj kliknete gumb Prebrskaj in poiščete ustvarjeno datoteko, ki ste jo ustvarili.6. Kliknite gumb Naprej.
7. Zdaj morate povezati polja za uvoz. To naredite tako da, iz spustnega seznama izberete E-poštni naslov.8. Kliknite gumb Naprej in nato izberite Začni z uvozom.
9. E-poštni naslovi so tako uvoženi.10. Lahko jih preverite tako da, kliknete: Seznam stikov in izberete Pregled seznamov stikov. Izberete ime seznama in kliknete Pregled stikov.

Storitev je namenjena samo poslovnim subjektom. Vse cene so brez DDV.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni